Протестиращи не пуснаха отцепника от ГЕРБ в Областната в Пловдив

share

Протестиращите пред Областна управа в Пловдив не допуснаха зам. областния управител Георги Игнатов да влезе на работното си място. В момента, в който го видяха пред сградата, те го заобиколиха и започнаха да го обиждат. Игнатов се опита да обясни, че не е редно да се прекъсва работният процес, но думите му се изгубиха сред крясъците на недоволните. Въпреки намесата на полицията, Игнатов не успя да влезе в сградата и бе ескортиран с бурни освирквания до служебния си автомобил, след което напусна мястото.

Около 50 са протестиращите пред Областната управа в Пловдив тази сутрин. Те се обявиха срещу назначението на новия областен управител Венцислав Каймаканов. В знак на недоволство хората изхвърлиха няколко торби с боклук пред стълбите на сградата, които символизират обектите на тяхното негодувание.

Хората научиха, че Каймаканов днес е в столицата, и започнаха да го иронизират, че вероятно е отишъл да получи инструкции от турските си шефове. Протестиращите се заканиха, че независимо колко се крие, те ще бъдат тук всеки ден, докато новият областен управител не бъде изхвърлен.

Част от недоволството им се насочи и срещу медиите заради разнопосочните информации относно броя на протестиралите снощи в Пловдив. Според тях те са били повече от 10 000, а голяма част от медиите, съобщиха за шествие от 3-4 хиляди души.

Хората скандират "Оставка" и "Червени боклуци" и заявиха, че скоро ще си тръгнат, но утре сутрин пак ще се върнат.

Водещи новини

Още новини