Печалбата на паяците скочила от синята и зелената зона

share

Заетостта на паркоместата в синята и зелената зона в София е намаляла с над 20% през първите четири месеца на годината в сравнение със същия период за миналата. По-малко са и принудително задържаните и преместени автомобили. Това се дължи на най-вече на промените в правилата за паркиране и засиления контрол от страна служителите на „Центъра за градска мобилност".

Новите правила за паркиране в София, които влязоха в сила от 1 септември 2012г., увеличиха общия брой на местата за паркиране, но намалиха тези в синята зона, която обхваща историческия център на столицата. Резултатът от промените е, че заетите паркоместа в София са с 20% по-малко, като намалението се усеща най-много в синята зона, което е и основната цел.

Увеличили са се обаче приходите, каза Румяна Милова директор на поделение „Паркиране и мобилност". Приходите от цялата дейност на дирекция паркиране и мобилност са се увеличили с 45,2 на сто. Увеличението се дължи на повечето паркоместа, на по-високите цени и не на последно място на засиления контрол от страна на служителите.

За първите четири месеца приходите са над 7,5 милиона лева. По-малко са наказателните санкции през този период - автомобилите с поставени скоби са били 35 000. Над 12 000 коли са били вдигнати с паяк.

Водещи новини

Още новини