Гръмотевични бури ни чакат и през нощта

Булфото
share

От запад-северозапад със слаб и умерен вятър ще продължи да прониква хладен въздух.

Утре хладният въздух ще обхване цялата страна. Ще има променлива облачност и на места ще превали слаб дъжд, в следобедните часове в отделни, главно планински райони, е възможно да прегърми.

Ще продължи да духа слаб до умерен, в Дунавската равнина и Източна България и временно силен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса, в района на София - около 25 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, вероятността за валеж е много малка. Ще духа умерен до силен вятър от запад северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат около 30 градуса. Температурата на морската вода е 26 -28 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще има променлива облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, в следобедните часове в отделни райони - с гръмотевици. Ще духа умерен, по откритите части и силен вятър от запад-северозапад.

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. В понеделник ще преобладава слънчево време, временни увеличения на облачността ще има в западните и планинските райони и на отделни места ще превали слабо.

Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 28 и 33 градуса.

Водещи новини

Още новини