Държавният музикален и балетен център в София си търси шеф

share

Министерството на културата обявява конкурс за заемане на длъжността "директор" на Държавен музикален и балетен център - София. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Конкурсът се обявява на основание чл. 90, ал.1 и 2, чл. 91 от Кодекса на труда, чл. 7, ал. 4 и 5 от Закона за закрила и развитие на културата и чл. 3, ал. 1 от Наредба № Н-4 от 14 юни 2007 г. за провеждане на конкурсите за директори на държавните културни институти.
Кандидатите трябва да имат висше образование, образователно-квалификационна степен „магистър”, област на висше образование - „Изкуства” според Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления, приет с ПМС № 125/2002 г., в професионално направление - "Музикално и танцово изкуствоЮ.

Сред изискванията за участие в конкурса е и професионален опит в областта на културата – минимум пет години, от които три години по специалността и образователно-квалификационната степен на висшето образование. Кандидатите трябва да имат управленска компетентност, която да включва способност за формиране на цели, пътища за тяхното постигане и очаквани резултати; организационна компетентност и способност за планиране и организиране на дейността на Държавен музикален и балетен център - София; комуникативна компетентност и умение за работа в екип, както и способност да предлагат иновационни решения в рамките на съществуващите указания и процедури.

Конкурсът ще се проведе чрез разглеждане на представените документи и концепции за развитието на Държавен музикален и балетен център и събеседване. Към документите се представя и концепция за развитието на Държавен музикален и балетен център – София, за срок от пет години. Участниците в конкурса трябва да предложат стратегия за творческо развитие на държавния културен институт с подробен репертоарен план за първата година. От тях се очаква да предложат и политика на оптимална заетост на творческите кадри и наличен потенциал, както и да потърсят възможности за увеличаване аудиторията на института. Кандидатите за директор на Държавен музикален и балетен център трябва да насочат усилията си и към подобряване на финансовото управление на института и търсенето на възможности за набиране на допълнителни финансови средства.

Молби за участие в конкурса могат да се подават в Министерството на културата до 23 юни 2013 г.

Срокът за заемане на длъжността "директор" е пет години.

Водещи новини

Още новини