Дянков купува вила в Созопол за 2 млн. лева

share

Бившият финансов министър Симеон Дянков изглежда няма намерение да се изнесе от България. Един от най-омразните министри от кабинета на ГЕРБ води преговори за купуването на къща в Стария град на Созопол, пише в. "Всеки ден".

Още миналото лято Дянков се влюбил в очарователния морски град, когато гостувал на Божидар Димитров и кмета Панайот Рейзи. Тогава Дянков бе обявен за почетен гражданин на Созопол. Бившият финансист номер едно обещал тържествено на любовницата си Ирина Велкова, че в бъдеще двамата ще прекарват летните си отпуски в собствена къща в Созопол. Да, но Дянков срещнал трудности при купуването на имот в Стария град, защото нито един от местните жители не желаел да се раздели с къщата си. Дори Мишо Заимов, брат на столичния общинар Мартин Заимов, който бил обявил за продажба къщата си в Созопол за колосалната сума от 1,5 млн. евро, отказал да продаде имението си на Дянков.

Тази пролет обаче късметът на бившият финансов министър се усмихнал. Созополска баба починала, а наследникът й обявил къщата за продан срещу 2 млн. лева. "Ирина и Дянков бяха на оглед преди месец. Какво е станало не знаем, но отскоро къщата започна да се ремонтира. Това със сигурност означава, че имотът или е продаден, или се подготвя за продажба", шушукат жителите на Созопол.

Водещи новини

Още новини