БДЖ очаква над 600 хиляди пътници през почивните дни

Булфото
share

Националният железопътен превозвач очаква над 600 хиляди пътници през почивните дни, информира БНР. От днес БДЖ пуска 11 от новите спални вагони и увеличава местата във влаковете с повече от 11 хиляди за празниците.

Въпреки увеличения състав на композициите, за днес и утре няма почти никакви билети, според информацията на БДЖ. Управителят на "Пътнически превози" Георги Иванов обясни, че хората са се възползвали от предварителната продажба, която беше въведена от 22 април: "Основно направленията за които са свършили билетите са Варна, Бургас, Русе, Видин, само за посока Пловдив има за някои влакове билети".

Според Иванов най-вероятно ще има и правостоящи, а някои влакове дори ще бъдат претъпкани: "Все пак ще има, няма как, въведохме една мярка, която миналите празници я въведохме, продаваме до 20 правостоящи в целия състав и все пак се опита да го ограничи превозните бригади, но някои пътнически, крайградски влакове предполагам, че ще бъдат доста правостоящи. Имаме тази опция (за закупуване на билети в самия влак), началник на влака и влаковият билетен касиер продават билети във влака".

От днес тръгват и 11 от новите спални вагони. Те ще се движат по направленията София-Варна и София-Бургас. Цената на спалното място е 10 лева за легло във втора класа с трима пътници, 12 лева в първа класа с двама пътници и 18 лева за цяла спална кабина бизнес класа.

Водещи новини

Още новини