"Селският глупак" ще съди Цветанов

share

"Селският глупак" ще съди бившия шеф на МВР Цветан Цветанов за клевета.

Прочулият се като "селския глупак" Боян Максимов от Варна бе заснел спящи полицаи в патрулен автомобил, което му се е отразило негативно, твърди той. Аз бях единственият човек, който е глобяван за месец няколко пъти за неносене на лична карта, дори вкарван в ареста за това, санкциониран за неправилно пресичане на улицата. Никой друг не е глобяван толкова, твърди Максимов.

Обидата "селски глупак" остава. Боян започва съдебна битка срещу Цветан Цветанов, Калинка Пенчева и един от жълтите вестници. Той твърди, че в това няма нищо политическо, просто сега е събрал необходимата сума, за да заведе дело.

Според Боян, Цветанов е направил същото, заради което е уволнена неговата подчинена - "наклевети ме, съобщи, че съм бил част от организирана престъпна група. Аз се превърнах в обществен враг само заради една снимка", каза той пред Нова телевизия.

Мъжът не търси финансова компенсация с исковете, а иска всеки да понася своята отговорност. "Трябва да имаме смелостта да кажем кое е правилно", каза той. Дали обаче съдебната власт ще реагира независимо, това вече е друг въпрос, подчерта той.

Никой не ми се е извинил досега, твърди потърпевшия.

Водещи новини

Още новини