За малко не сгазен пешеходец се жалва на полицаи, те го глобиха

share

Мъж отнесъл глоба в размер на 500 лева, след като помолил полицай за помощ. Абсурдната ситуацията се разиграла на кръстовището до паметника на Стамболийски в Пазарджик.

Христо Ц. чакал зелен светофар, за да премине на отсрещния тротоар. Тъкмо стъпил на пешеходната пътека, когато шофьор на лек автомобил му отнел предимството и за малко не минал през краката на човека. Наблизо имало автопатрул на полицията. Христо Ц. отишъл при ченгетата и ги попитал защо не реагират и не задържат нарушителя. Молбата му обаче предизвикала проверка срещу самия него, пише "Марица".Униформените му поискали лична карта, но Христо Ц. заявил, че няма такава. Тогава те го отвели в Районното за изясняване на самоличността. Там мъжът все пак извадил картата, а полицаите му треснали глоба в размер на 500 лева за неизпълнено полицейско разпореждане и за това, че пречел на работата им.

Ошашавеният мъж се посъветвал с адвокат и обжалвал акта. Вчера Районният съд отмени глобата. Магистратите посочиха, че действията на ченгетата са неправомерни, защото в закона ясно е разписано в кои случаи полицаи имат право да изискват лична карта за проверка. Случаят на Христо Ц. не попада в нито една от посочените хипотези.

Водещи новини

Още новини