Строителен кран падна във Варна

share

100-тонен монтажен кран се обърна и се срути на строителната площадка на бъдещия нов терминал на летище Варна. Инцидентът станал в четвъртък в 9.10 ч. по време на демонтажни работи, информира Стандарт.

По това време в района имало близо 300 работници, но за щастие жертви сред тях няма. Кранистът също се отървал без наранявания, но бил много уплашен. Предполага се, че причина за инцидента станал силният вятър, който наклонил стрелата на огромния кран. "Не е необичайно да се случват такива неща, макар че е доста неприятно. Вероятно графикът ни ще се наруши леко", обясни ръководителят на обекта Митко Трайков от турско-българския консорциум "ТИЕ-ичташ".

В края на 2011 г. компанията подписа договор с оператора на летищата Варна и Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" за изграждане на два нови терминала за 150 млн. лв. Варненският трябва да е готов до лятото на тази година.

Падането на крана не е нарушило работата на летището, обясниха оттам. По обед екип на Областната инспекция по труда започна проверка за причините за инцидента.

Водещи новини

Още новини