Протестиращи в Джерман тропнаха хорце

share

За втори път жителите на село Джерман и близките до него населени места се събраха на протест срещу намерението на общинското ръководство в Дупница да изгради регионален център за отпадъци в землището на селото. По време на протеста хората поискаха оставката на кмета на община Дупница Методи Чимев и на ресорния кмет Красимир Георгиев.

Те изразиха категоричното си становище, че няма да позволят депото да бъде изградено на определения за целта терен. Освен това по време на протеста символично бяха разкъсани броеве на местен ежедневник, защото според хората в него са писани неистини. Протестиращите затвориха международен път Е79 за около 10 минути. С кукерски игри и призиви за оставка те отново изразиха своя мирен протест на пътя, в същото време обаче полицията пренасочи трафика по улиците в селото. След като видяха това, част от протестиращите блокираха и самите улици. За кратко по този начин пътуващите останаха без алтернатива за придвижване. Все пак до конфронтации между протестиращи и пътници не се стигна, протестът завърши с хоро в центъра на селото. Освен това протестиращите изразиха готовност следващия митинг да бъде на централния площад в Дупница, както и да изградят палатков лагер върху терена, определен за сметище.

Възстановено е движението по главен път Е-79 край дупнишкото село Джерман. Протестните действия на жителите в региона затвориха първокласния път Е-79 за 30 минути днес. Недоволните граждани излязоха на пореден протест срещу проекта на община Дупница за изграждане на регионално депо в землището на село Джерман. Не са констатирани нарушения на обществения ред, движението в региона е нормализирано.

Водещи новини

Още новини