Приморско става курорт за трезвеници

share

Приморско става курорт за трезвеници, след като общинарите забраниха употребата на алкохол по градинки, пейки и тротоари, пише "Монитор".

Феновете на чашката трябва да забравят завинаги за почивка в Приморско, ако не искат да плащат солени глоби.

Забраната обхваща всички общински места на открито, които са публична или частна общинска собственост, в това число крайбрежните алеи и пристанището и влиза в сила от новия туристически сезон. Всички летовници, които бъдат хванати в крачка с бутилка или чашка на открито, ще бъдат глобени, реши местният общински съвет. За първо нарушение глобата е от 50 до 200 лв., а за повторно - 500 лв.

Предложението бе внесено от общинския съветник Златин Бодуров, който е представител на Синята коалиция. След бурни дебати общинарите приеха забраната със 7 гласа „за”, 4 „въздържал се” и един "против".

Контролът ще бъде осъществяван от общинското звено за охрана на обществения ред и с помощта на полицията. Срещу предложението на Бодуров скочиха колегите му от БСП. Те обявиха, че забраната не може да бъде прилагана ефективно, защото на практика обхваща всички летни заведения, които работят с маси на открито.

“През лятото никой не влиза в закрити ресторанти и кафенета, хората сядат на маси на открито, които се намират върху общински тротоари. Това означава ли, че ще глобяваме клиентите, които консумират алкохол в откритите заведения”, възроптаха от опозицията.

Инициаторът на забраната Златин Бодуров обаче ги контрира, че без тези ограничения туристите пиянстват на воля по улици и градинки и засипват обществените места със бутилки и натрошени стъкла.

Водещи новини

Още новини