Разпоредиха оригиналите от записите с Пламен Горанов да не бъдат изтривани

share

Няма доказателства Пламен Горанов да е бил подпомогнат при самозапалването си във Варна. Това заяви говорителят на варненската прокуратура.Основната насока, в която се работи е дали някой го е склонил към подобно действие, но доказателства и за това не са открити за момента.

Изискани са записите на охранителните камери върху община Варна. Така е установено, че Пламен не е бил придружен от други лица, когато се подпали на 20 февруари, каза Десислава Йотова. В раницата на Горанов не е открит и пожарогасител, каквито слухове се появиха в морската столица. В прокуратурата е постъпила молба от група „Възпламеняване“, в която участват приятели и роднини на Пламен. Там те искат да се вземат мерки за запазване на оригиналите на записите, които се съдържат на харддисковете. Вече е изпратено писмо до Областната дирекция на МВР и общината, където се посочва, че записите не трябва да бъдат изтривани. Оповестяването на подобни записи преди края на разследването обаче ще наруши закона, уточни говорителят на прокуратурата.

Пред БТВ един от приятелите на Пламен, Николай Тодоров каза, че никой не допуска, че самозапалването е било предварително подготвено. Това, което се е случило и което ние допускаме са различни неща. Самозапалването не отговаря на характера на Пламен, категоричен е Тодоров. Той отрече Пламен Горанов да е имал контакти с представители на Общинския съвет във Варна или политически партии.

Водещи новини

Още новини