КНСБ: Симеон Дянков да се скрие малко и да не говори много

share

"КНСБ предлага да бъдат подпомогнати с енергийни помощи пенсионерите, които получават пенсии до 200 лв., както и безработните", съобщи в ефира на Нова телевизия Пламен Димитров, председател на КНСБ.

Той уточни, че тези помощи ще бъдат само за зимните месеци и ще са до 100 КВтЧ.

Евгени Иванов, КРИБ заяви пък, че това, което може да се направи по време на едно служебно правителство е малко, но може да се говори в посока на минималната работна заплата. Иванов заяви, че също така може да продължи борбата със сивия сектор, което ще подпомогне увеличението на доходите.

Димитров коментира и предложението на еврокомисар Кристалина Георгиева за теглене на кредит. "Въпросът за вземане на заем трябва да бъде решен на политически дебат. Аз смятам, че такъв заем трябва да се вземе и да бъде ориентиран към икономиката" , заяви синдикалистът. Иванов от страна на работодателите коментира, че от гледна точка на икономиката, един заем е добър, защото така потреблението ще се увеличи.

Пламен Димитров добави още от своя страна, че изобщо няма намерение да слуша Симеон Дянков и теорията му за вземане на заем. "Бившият финансов министър да се скрие малко, защото неговата политика доведе България до тук", допълни синдикалистът.

Председателят на КНСБ отново заяви, че най - важното и основното условие е да има събираемост на данъците.

Водещи новини

Още новини