Лекар: Сбъркахме, като обявихме траур за Пламен Горанов

share

Преди 20 години хората се самоубиваха поради изневяра, но в момента до крайната стъпка идват хора, които са бедни и не могат да понесат мизерията. Това заяви д-р Тотко Найденов в коментар за поредния случай на самозапалване.

Обикновено българите се самоубиват като скачат от високо или се бесят. Самозапалването е типично за Азия и тибетските монаси, каза Найденов. Всеки 10-и шизофреник се самоубива, посочи лекарят.

Абсолютна грешка е да се обяви национален траур за един самоубиец, това го направи герой, каза Найденов. Това е гузната съвест на една държава, недопустимо е да се вдигне паметник на Пламен Горанов, тъй като ще се превърне в опит за подражание. Той цитира и Достоевски, според който самоубийците са загубили вяра в бога. Той отрече и връзката между Горанов с Ян Палах, тъй като той е протестирал срещу нахлуването на СССР в родината му. Да протестираш като се запалиш срещу кмета на града не е нормално, каза Найденов.

Април, май и юни са месеците на самоубийствата, обичайно се избират нощните часове, припомни Найденов и препоръча на всички да дочакат утрото.

Водещи новини

Още новини