Българка и децата й изтезавани в Палестина

share

Българка и нейните деца били изтезавани по най-нечовешки начин в Палестина. Историята на Росица и трите й деца бе показана в предаването „Хрътките" по БТВ.

Преди години Роси се запознала с палестинец. Двамата се влюбили, тя родила две деца. Когато била бременна с третото, заминали в родината му. Не след дълго започнали кошмарите. В семейството на мъжа гледали на Роси с подозрение. Забранили на нея и децата да излизат. Имала право да излиза на пазар само веднъж в месеца, при това с придружител. Често наказвали българската майка - бой с камшик, по 100 удара.

Когато децата пораснали и станали шести клас, ги спрели от училище. Синът трябвало да работи и да изкарва пари. Момичетата трябвало да се омъжат. Едно от момичетата си спомня, как я ударили, когато поискали от нея да направи кафе. Било, когато дошли да я вземат за невеста - разбира се, против волята й. От момчето се изисквало да разпространява Корана.

Съпругът на Роси имал още една жена. Редувал вечерите си между двете. Побоищата не спирали. Мъжът ги биел - с камшик, чук, каквото му падне. Росица опитала да избяга на няколко пъти. Най-сетне успяла.

В България тя крие мястото, където живее с децата. Палестинецът заплашил, че ще ги убие всичките.

Децата не тъгуват за бащата. Сега те и майка им живеят в жилище, предплатено от „Хрътките" и спонсори с добри сърца за една година напред.

Водещи новини

Още новини