ООН: Израел измъчва задържани палестински деца

  • 20 юни 2013 19:57

  • 1385
  • 1
ООН: Израел измъчва задържани палестински деца
©

Комитетът на ООН за опазване правата на човека обвини израелските сили в нарушаване правата на палестинските деца, като арестуват някои, а други използват като живи щитове, пише вестник "Джерусалем пост".

На палестинските деца от Ивицата Газа и Източния Бряг, завладени от Израел по време на войната през 1967 година, перманентно им е отказвана регистрация на акт за раждане, медицински грижи, образование и чиста вода, подчерта Комитетът на ООН по правата на детето.

„Палестинските деца, задържани от израелската армия и полиция систематично стават обект на лошо отношение, а често и на актове на мъчения. Те биват разпитване на иврит, език, който те не разбират и за да бъдат освободени подписват признания също на иврит”, се казва в доклада.

Министерството на външните работи на Израел заяви, че е отговорило на доклад на УНИЦЕФ за лечението на палестинските деца.

„Някой просто иска да усили политическия бяс и политическите удари срещу Израел, като се базира не на нов доклад, на ясно доказани факти и се опитва да вади стари и кирливи ризи. Няма смисъл в това”, каза говорителят Игал Палмор.

В доклада на Комитета на ООН за правата на децата се признават опасенията на израелската национална сигурност и се отбелязва, че децата и от двете страни на конфликта продължават да бъдат убивани.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НАЦИОНАЛИСТ

2013.07.03 | 10:09

1
ИЗРАЕЛ Е ИЗМИСЛЕНА НАЦИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ АНГЛИЯ НА ТЕРЕТОРИЯТА НА ПАЛЕСТИНА

Добави коментар

Водещи новини