АПИ ни пита за 1,5 млн. лв. дали сме доволни от магистралите

share

Агенция “Пътна инфраструктура” ще проучва дали потребителите на новите магистрали са доволни от тях. Допитването ще струва  1,5 млн. лв. с ДДС. Това личи от предварително обявление за обществена поръчка на ведомството, съобщава "Труд".

От избраната фирма ще се иска срещу тези пари да направи методика за провеждане на проучването и да направи самата анкета. Все още не са известни подробности за изискванията към кандидатите, те ще се появят след около месец, когато се публикува обявата.

“Проучването на потребителското задоволство е важна част от цялостната оценка на това, което сме изградили по оперативна програма “Транспорт” през този програмен период. А без такава оценка не можем да изпратим проектите, за които искаме финансиране за периода 2014-2020 г.”, каза пред “Труд” Лазаринка Стоичкова, член на управителния съвет на пътната агенция.

Според нея финансирането на анкетата идва от ос “Техническа помощ” на оперативната програма, която е 1% от целия бюджет, т.е. към 32 млн. лв. С остатъка от парите ще се прави и цялостна оценка на магистралите, финансирани от програмата. С парите от ОП “Транспорт” се довършва “Тракия” и се изграждат “Марица”, както и “Струма”, без най-тежкия участък през Кресненското дефиле.

Анкетата според Стоичкова ще се прави чрез фокус групи, в които ще се съберат обикновени шофьори, спедиторски фирми, собственици на фирми за товарни превози и др., пише още "Труд".

Водещи новини

Още новини