Павлова: Състоянието на Борисов се подобри от новината за АМ "Струма"

share

Днес в сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройство бе подписан договорът за строежа на Лот 2 на АМ "Струма".

Подписи под документа поставиха ресорният министър в оставка Лиляна Павлова, шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров и Симеон Пешов от Главболгарстрой.

Павлова обяви, че дължината на отсечката ще бъде 37 км. Тя ще струва 359 млн. лв. с ДДС. Доста сложен като изпълнение пътен участък е, тъй като трябва да бъдат изградени четири пътни възли, мостове и два тунела, уточни тя. Предстои проектиране на участъка, а срокът за изпълнение на проекта е 22 месеца.

Тя заяви, че вчера е била на свиждане на премиера в оставка Бойко Борисов. По думите й, след като му е съобщила за подписването на договора, неговото здравословно състояние значително се е подобрило, предаде репортер на novini.bg.

По график върви изграждането на Лот 1, като някои от отсечките могат да бъдат предсрочно открити, но крайният срок за пускане в експлоатация ще бъде спазен - 30 август 2013 г., уточни Павлова.

Тя обяви, че към момента има забавяне в строежа на Лот 4 на АМ "Тракия", но забавянето е нормално в усложнената политическа и зимата обстановка. Изпратени са писма. Ако изпълнителят продължи да забавя, ще му бъдат наложени санкции, допълни тя и обяви, че има известно забавяне и на Лот 2 на магистрала "Марица".

Водещи новини

Още новини