Сменят електромери в Пловдив

share

Електроразпределителното дружество в Пловдив изненадващо е започнало да сменя електромери. Докато текат протестите по улиците и хората се бунтуват срещу високите сметки, монополистът е започнал да прави експертизи на електромерите си, за да установи правилно ли отчитат те.

В четвъртък са били подменени електромерите на цялата ул.„Драгота" в кв. „Кършияка" в Пловдив. Техниците минали предния ден, за да предупредят. Много от жителите на квартала изобщо не разбрали за подмяната. Правили и протоколи, в които описали старите показания и записали другите, на новия електромер. Оставили протоколите случайни хора от жилищните кооперации и така много от живущите в квартала останали неосведомени.

Казали, че те са задължени да правят такава проверка на електромерите на всеки пет години. Живущите на улицата се питат защо чак сега разбират за това. Питат се още дали това е правилно, или не. И как сега тези, които имат претенции, че не са изразходвали този ток, посочен във фактурите им, ще го оспорват. Тези и още куп други въпроси си задават сега хората.

Водещи новини

Още новини