Рехав протест в София (обновена+видео)

Булфото
share

Много полиция и само един протестиращ днес към 17.00 ч. в София.

Единственият, който е пред парламента в уречения час – младежът Слав Николов, заяви, че е разочарован. Той каза, че демонстрацията е уговорена в социалните мрежа и е очаквал да се съберат поне 1000 души.

По-късно дойдоха още хора, но несравнимо по-малко от предишните дни. Десетките събрали се настояха Народното събрание да не бъде разпускано, за да може да работи по исканията на протестиращите.

Неголям брой протестиращи се събраха и до езерото Ариана. Те се преместиха пред Паметника на Съветската армия, където обсъждат исканията си.

След 18.00 ч. двата протеста се сляха пред парламента. Премина по бул. "Цар  Освободител" и стигна до Президентството. Оттам събралите се вече около 200 души отново се върнаха пред Народното събрание, където скандираха "Мафия". След това се насочиха към Орлов мост, където движението бе частично блокирано. Около 20.00 ч. оганизаторите на протеста подканиха всички протестиращи да се изтеглят при езерото Ариана. Участниците в протеста скандират "Българи юнаци". На един издигнат лозунг пише: "Не на лумпените по улиците и в парламента".

Водещи новини

Още новини