Българските протести в световните медии

Булфото
share

Редица чуждестранни медии съобщават за днешните протести в десетки градове в България.

Европейската телевизия Евронюз пише на своя сайт, че оставката на правителството не е успяла да спре митингите.

Хиляди демонстранти излязоха днес по улиците на София, като показаха, че недоволството в страната не е било уталожено с оставката на премиера Бойко Борисов и неговия кабинет на 20 февруари, отбелязва базираната в Лион, Франция, медия, цитирана от БТА.

Евронюз посочва, че българите все още са гневни от прекалено високите сметки за електроенергия и от бедността - проблеми, за които винят "енергийната мафия" и всички политици. В най-бедната страна от ЕС мнозина обвиняват политиците в корупция и искат от главния прокурор да разследва всички онези, за които се смята, че са крали след падането на комунистическия режим през 1989 г., допълва телевизията.

Френският вестник "Нувел обсерватьор" и руското интернет издание "РБК дейли" също съобщават за днешните протести в България.

Руската информационна агенция РИА Новости отбелязва, че протестните акции, повод за които са станали високите цени на електроенергията, се провеждат вече около две седмици в редица големи градове в страната. Вълната от протести, които започнаха в началото във връзка с рязкото повишаване на сметките за ток, принуди премиера Борисов да обяви оставката на правителството на 20 февруари, припомня руската държавна медия.

Водещи новини

Още новини