Facebook група призова: Ден без Джеймс Уорлик

share

Демокрацията е прекрасно нещо и всеки има право на мнение. Така американският посланик Джеймс Уорлик коментира създаването на Facebook група „Ден без Джеймс Уорлик в българските медии“.

Инициативата е по подобие на групата "Ден без Бойко Борисов". Създателите искат 27 юли да не бъде цитиран и да не се появява по телевизията. До момента идеята е подкрепена едва от 79 души. Ако всички български граждани са съгласни с мен значи има проблем, заяви Джеймс Уорлик по БТВ.

Във връзка с отхвърлените промени в Закона за отнемане на имущество придобито по престъпен начин американският посланик заяви, че правоохранителните органи трябва да разполагат с необходимия инструментариум за борба с организираната престъпност. Това обаче не трябва да става при нарушаване на основни човешки права, уточни дипломатът, но подчерта, че не е нормално 25-годишен човек да кара скъпа лимузина, да притежава скъпи имоти, а в същото време да няма никакви законни доходи. Пътувам много и знам, че на българите им омръзна от корупцията не само по високите етажи, но и малките подкупи от 20 – 50 лв. за катаджиите. Затова не се притеснявам от нарасналия брой на подслушванията, заяви Уорлик.

Водещи новини

Още новини