В столицата строят нова пожарна

Пресцентър МВР
share

Започва строителството на нова сграда на Девета РС „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На тържествената първа копка присъстваха софийският кмет Йорданка Фандъкова, Димитър Георгиев, директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов, представители на СОС, районни кметове и други.

„Надявам се, че в рамките на една година новата сграда на пожарната служба, която обслужва населението и територията на Люлин, Връбница и Банкя, ще бъде факт”, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че Столичната община подкрепя изцяло реализирането на този проект, защото повече от 30 години не е изграждана нова пожарна в столицата. „Всички ние разчитаме на бързата и качествена работа на софийските пожарникари и за нас е важно те да работят при добри условия”, каза още тя.

Димитър Георгиев благодари на Столична община за доброто сътрудничество при започването на този проект. Той припомни, че Министерството на вътрешните работи активно с местната власт за подобряване условията на труд на българските пожарникари. „След стартиралите проекти в Перник и Казанлък това е третата нова пожарна служба, която започваме”, допълни той.

Девета пожарна служба обслужва територия от близо 11 400 хка. На бързата и адекватна реакция на 65-те служители разчитат над 180-те хиляди жители на районите „Люлин”, „Връбница” и Банкя. Новата сграда ще се намира в ж.к. „Люлин“, 10-та част, на ъгъла на улиците „Орион” и „Ген. Владимир Димчев”. Разгънатата застроена площ на двуетажната сграда ще е около 1200 кв.м. Пожарната служба ще има четири гаражни клетки, от които ще се излиза директно на основен булевард.

Проектът на сградата е подарък от инж. Илия Илиев.
 

Водещи новини

Още новини