Интернет проучване: Смяната на Симеон Дянков е закъсняла

share

Смяната на Симеон Дянков с Томислав Дончев като министър на финансите е закъсняла и внася хаос във финансовия сектор. Това сочат резултатите от онлайн изследване на агенция ЕСТАТ, проведено по поръчка на Дарик.

Мнението е на 73% от интернет потребителите, който са се включили в проучването, проведено последните два дни.

Предаването на поста е било очаквано от над половината анкетирани, но въпреки това 63% го определят като лош политически ход.

Новият министър започва мандата си с кредит на доверие от едва 13% от анкетираните. Според една трета от участниците в изследването Томислав Дончев няма да се справя по-добре като финансист номер 1 на страната.

В изследването е засегната и другата тема, която се разгоря в публичното пространство - протестите срещу електроразпределните компании. Анкетираните интернет потребители открояват като най-очакван резултат от изразеното гражданско недоволство готовността да бъде преразгледана цялостната енергийна политика на страната. 81% от анкетираните потребители в интернет се обединяват около този отговор, докато поевтиняване на електроенергията се очаква от малко над половината.

Резултатите от изследването обаче са изведени преди извънредната пресконференция, която премиерът Бойко Борисов свика днес.

Въпреки все по-разпространените спекулации по темата, падането на правителството е най-малко възможният сценарий, предвиждан от 44,2% от взелите участие в изследването.

Водещи новини

Още новини