ЧЕЗ: Обществените поръчки са ни наред

share

"ЧЕЗ Разпределение България" не е нарушавало Закона за обществените поръчки, заявяват от дружеството след приключването на проверката на Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ).

В изявление до медиите от "ЧЕЗ Разпределение България" посочват, че са готови да окажат пълно съдействие при всички извършвани проверки на дейността им в страната. Проверката на АДФИ беше извършена в рамките на седем месеца въз основа на заповед от 24 юли 2012 г. Целта на инспекцията беше да установи законосъобразността на направените през 2011 г. от "ЧЕЗ Разпределение България" АД разходи за доставки, услуги и строителство, проведените процедури, сключените договори и плащанията по тях, припомнят от дружеството. Те допълват, че след приключилата на проверката на 8 февруари т.г. са съставени 12 акта за установяване на административно нарушение на три физически лица, служители от "ЧЕЗ Разпределение България", и едно наказателно постановление.
Становището на инспекторите на Агенцията за държавна и финансова инспекция не констатира нарушение на Закона за обществените поръчки при осъществените доставки и услуги между свързаните дружества "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "ЧЕЗ България" ЕАД, заявяват от дружеството.

Водещи новини

Още новини