КЗП: Расте броят на жалбите срещу ЕРП-тата

share

На 90 жалби срещу трите електроразпределителни дружества в страната са подадени в Комисията за защита на потребителите (КЗП) от началото на 2013 година. Това съобщи пред журналисти председателят на комисията Веселин Златев на извънреден брифинг по повод предприетите действия на комисията срещу високите сметки за ток.

Златев обясни, че до момента са подадени 74 жалби срещу електроразпределителното дружество ЧЕЗ, шест сигнала срещу ЕВН и 11 срещу „Енерго Про”, които са препратени за разглеждане към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДЕКВР). Броят на подадени жалби срещу ЕРП-та ескалира, като обяснението за това са общите условия по договорите със самите електроразпределителни дружества, отбеляза председателят на КЗП.

По думите му - за изминалата 2012 година в комисията са подадени 17 738 жалби, като 308 от тях са насочени срещу услугите, които предоставят електроразпределителните дружества. Само за изминалата 2012 година имаме 38 000 проверки и жалби, а 3000 от тях са изпратени към отговорните органи, отбеляза Златев.

Водещи новини

Още новини