Унищожават боеприпасите от Петолъчката

share

Започва унищожаването на събраните боеприпаси след взривовете на складовете близо до стралджанското село Лозенец през лятото на 2012 г. Изпратени са уведомителни писма до кмета на община Стралджа и кметовете на селата Лозенец и Горно Александрово, които са в непосредствена близост до складовете.

Унищожаването на събраните след инцидента на 5 юни боеприпаси е в изпълнение на указанията на Главна дирекция "Национална полиция".

Взривните работи ще се извършват в светлата част на денонощието от 8,30 ч. до 16,30 ч. по предварително изготвен специален проект. Контролираното унищожаване на боеприпасите ще се извършва само на територията на "Берета трейдинг" база Стралджа - Мараш, като няма да се отцепват и блокират територии извън нея.

Взривните работи по никакъв начин няма да пречат на стопанските дейности в района, уверяват от фирмата. При мъгли и гръмотевични бури, взривни работи няма да се извършват.

Населението ще бъде информирано три дни по-рано за всяко взривяване.

На 5 юни 2012 г. складовете за боеприпаси край пътен възел Петолъчката избухнаха. Около 150 души от село Горно Александрово, предимно жени, болни и малки деца, бяха евакуирани в село Блатец. Трима служители в складовете загинаха, а трима бяха ранени.

Водещи новини

Още новини