Петков: След обвинението към "Хизбулла" има реална опасност за държавата ни

share

"Много груба грешка е да се правят изявления за атентата в Сарафово при условие, че разследването не е приключило", заяви в ефира на "Лице в лице"  по БТВ бившият вътрешен министър и депутат от БСП Румен Петков.

Той попита дали някой е правил анализ, ако се съобщи името на "Хизбулла" какви рискове и последствия ще иман за България. "Има една непремереност, която показва, че е поет ангажимент  от България към някой друг", каза Петков. Той е категоричен, че този, който съобщи официално името на "Хизбулла" знае това. По думите му, системата за сигурност на страната ни не работи. Пример за това е случаят в Бургас, случаят в Коиловци, опитът за атентат срещу Ахмед Доган и стрелбата в центъра на София по Златко Баретата.

Румен Петков коментира и случаят с досието "Буда" и неговата поява. Той избухна в смях при твърдението, че е подшушнал в 5.30 часа сутринта на Яне Янев, че Бойко Борисов е "Буда". "Аз съм естет и имам хигиена на контактите", каза Петков.

В предаването за коментар по темата се включи и Георги Петканов, бивш вътрешен министър. "Категорично не съм виждал делото "Буда". Никога не съм искал да го чета и не съм го чел", каза той. По думите му, по времето на неговия мандат нито веднъж не е искал дело, подобно на "Буда" или конкретно "Буда". Той отрече информацията и да е предавал дело "Буда" на Румен Петков.
Петканов съобщи, че е чувал за съществуването на такова дело от журналистите и припомни, че Яне Янев е поставил въпроса: "Кой е Буда".

Водещи новини

Още новини