Цветан Цветанов: Нападението срещу Баретата е професионално подготвено

Булфото
share

"Състоянието на Златомир Иванов – Баретата е тежко и не може да се комуникира с него", съобщи в ефира на ТВ 7 вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той припомни, че вчера бе извършен  повторен оглед на опожарения апартамент и е намерено оръжието – автомат със заглушител, назначени са експертизи и се работи по няколко версии, като всяка една от тях се разглежда обстойно.

Според Цветанов, престъплението е добре планирано. „Нападението е професионално подготвено. Като цяло, мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително”, обясни министър Цветанов.

Цветанов обясни, че Баретата от години е известен на органите на реда. „Към 2009 година имаше изпратена жалба до Президентството от един от подземните босове, който сигнализира за нередности в Държавната агенция за национална сигурност. В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко – Баретата”.

По думите на вицепремиера Цветанов, Златомир Иванов - Баретата и Алексей Петров в началото са били тандем, а в последствие всеки тръгва по своя път като мисли, че може да е по-велик и по-силен и започват съревнованието.

"В България са много силите, които искат да има дестабилизация, като започнем с политическата класа, опозицията, организираната престъпност. Организираната престъпност не е така толерирана и не е в такава зависимост от политическата класа", обясни Цветанов.

По негови думи, правителството няма да направи крачка назад в борбата с тежката организирана престъпност.

Водещи новини

Още новини