Психиатър: Военният, разстрелял синовете си, искал да ги спаси от света

share

Когато дъщеря на моя близка пострада при стрелба с газово оръжие в училище преди 10 години полиция претърси всички ученици. Тогава се оказа че 40% от децата между пети и десети клас идват въоръжени с боксове, ножове, включително и газови пистолети, разказа психологът Христо Монов. Хубаво е когато говорим за агресията е необходимо да се показват и родителите.

Когато работих за случая с насилника над Андрей от 35-о училище, който го преби без никаква причина, се оказа, че бащата също е интересен случай, в когото почти липсва членоразделна реч, каза Монов.

Според психиатърът д-р Николай Михайлов обаче агресивният начин на поведение е легитимен израз на гражданско поведение. По време на прехода се реши, че за да се оцелее, човек трябва да бъде агресивен.

Причината той видя в утвърждаването на нови ценности на обществото, което не спазва институционалния ход за решаване на проблемите им. „Тези мускулести тела доведоха до факта, че подземието достигна върховете на България“, каза Михайлов.

Либералите върху ДПС се нахвърлиха върху безпомощен човек беше оргия на насилието, категоричен е психиатърът. Според Христо Монов кадрите от конференцията показва, как минути след като Октай Енимехмедов е бил повален идва първия делегат, който го рита. Законите на тълпата са водени от заразата и затова насилието се развихри, каза психологът. Според Николай Михайлов цялото нападение над Доган е част от чудовищен театър.

"Човек в дълбока меланхолия увлича в смъртта и близките си. Това е част от милосърдието, като се спасява близкия човек от жестокия свят." Така Николай Михайлов обясни поведението на Георги Тепавичаров, който изби цялото си семейство, включително и двамата си сина.

Той е поел ритуално трагична вина и свръчовешко милосърдие да ги освободи от жестокия свят. Самоубийствата зачестяват в този зрелищен смисъл, каза Михайлов.

Водещи новини

Още новини