Военният планирал касапницата в Пловдив (обновена)

  • 22 януари 2013 07:13

  • 32458
  • 45
Военният планирал касапницата в Пловдив (обновена)
©

Една от версиите, по които работи полицията от късно снощи по случая с тройното убийство и самоубийство в Пловдив, е изневяра, твърди в. "Всеки ден".

Бивши колеги на убитата Николина Тепавичарова разказали, че от няколко месеца тя поддържала близки отношения с друг мъж, с когото се запознала в интернет. Не е ясно дали е имала интимен контакт с него. Вероятно съпругът й - военният Георги Тепавичаров е разбрал за срещите й с мъжа и е решил да ликвидира жена си, допускат криминалисти, без да се ангажират с официален коментар. Факт е, че първо е била разстреляна Николина, след което са били убити двете деца Ангел и Илия. Съседите обаче не са чули кавга от апартамента им.

Невъзможността да изплащат кредит от 200 000 лева друга версия, по която работят криминалистите. Кредитът е бил изтеглен през 2008 година. Семейството е искало да превърне наследствена къща в Чепеларе в семеен хотел. Печалбата от стаите трябвало да покрива вноските по кредита. Кризата обаче притиснала семейството и те не можели да погасяват задълженията си към банката. Преди дни съпругът Георги Тепавичаров продал къща и два парцела в Нареченски Бани.

Не са открити следи от влизане с взлом в жилището преди трагедията. Въпреки това съседите не вярват, че Георги е убил семейството си. Тяхната версия е, че убийствата са извършени от външен човек. Съседка заяви пред Нова телевизия, че нищо не подсказвало, че Тепавичарови имат финансови или някакви други проблеми. Всички в блока в Пловдив са потресени от трагедията.

Тройното убийство и самоубийство е извършено в петък срещу събота през нощта, съобщи за Дарик източник от разследването. Жената на военния е открита на леглото в спалнята с куршум в главата. Момченцата и бащата са били в детската стая. Децата са лежали в креватчетата си, а сержант Тепавичаров - на земята. Тялото му било затиснало вратата и по тази причина брат му Костадин не е могъл да я отвори. Според лекари смъртта е настъпила, докато Николина и децата са спели и те са издъхнали мигновено, без да страдат. Сержант Георги Тепавичаров е прехвърлил семейната кола „Дачия" и апартамента на бул. „Македония" на брат си Костадин. Жилището е било ведомствено на Министерството на отбраната, но Тепавичарови го закупили. Миналата сряда военният занесъл чанта с хранителни продукти от дома си на брат си. Не се знае какво му е обяснил, но според криминалистите това доказва, че още тогава е бил взел решение да убие семейството си и себе си.

Готови са резултатите от химическата експертиза за четворното убийство в Пловдив, съобщи пред журналисти днес около обед прокурор Галина Андреева. От резултатите става ясно, че по ръцете на бащата има барутни частици, докато по ръцете по останалите членове на семейството няма такива. Готова е и балистичната експертиза, която доказва, че куршумите са изстреляни от намиращия се до тялото на бащата револвер. Засега с категоричност се твърди, че няма външна намеса при убийството, разпитват се свидетели, които живеят наблизо, и се търсят нови. Според Галина Андреева било е стреляно в упор с по един куршум, най-вероятно в главите. Въпреки че се твърди, че е било заключено отвътре, ключът е бил изваден от вратата. Все още братът на убития се разпитва само като свидетел. Полицията допуска и други версии, които не са основни.

Работата на полицията по случая продължава. Предстои да бъдат направени редица експертизи и други процесуално следствени действия. По случая работят и специалисти от Института по психология на МВР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
32458 45

Коментари 45

Добави коментар
e

2013.01.26 | 20:56

45
za6to po dqvolite i decata???!!!?
ШИБАН ГЕРБЕРАСТ

2013.01.26 | 20:56

44
Поредното доказателство защо човек не трябва да се жени за българка..Ейй тези мръсни ганьовски ку..ви,никога няма да се спрат..само здрав морален кодекс с морална полиция като в Иран биха оправили положението с българските мастии

2013.01.26 | 20:56

43
Ожени се за надуваема кукла, ако ти изневери ще можеш да я спукаш с удоволствие и не подлежиш на преследване по наказателния кодекс :))))

2013.01.23 | 21:59

21
Ами вземи си някоя иранка - всеки си има мнение и право на избор. Може пък на жената да и е омръзнало от еднообразната работа и затворения живот, и е потърсила човек с когото да може да споделя. Едва ли би се заинтересувала от някого ако всичко е било наред. А тоя "българин" сигурно е с ирански корени след като решил да убие жена си, та и децата си. Едно е ясно, всеки който притежава оръжие трябва да прави редовни психотестове.
Fifo

2013.01.23 | 21:57

19
Абе, мухъл, ти ако нямаш жена или дъщеря, поне майка имаш?! Тя не е ли жена? Жена е! Значи и тя е к..ва! Ай, осъзнай се какви ги плещиш ............

2013.01.23 | 21:55

14
българките в момента са с много нисък морал-даже меко казано са без морал

2013.01.23 | 16:16

5
Ми върви в Иран бе, простак!
ШИБАН ГЕРБЕРАСТ

2013.01.26 | 20:55

42
Какво бе боклуци ??Не ви харесва идеята да има контрол над ку..вите ли? Явно или ку..ви ми слагат минуси или некви гейчовци които не им пука жените им с кой ще се е..ът...нещастници...Неми трябва кукла,а една чужденка...Българката не става за нищо--ФАКТ

2013.01.23 | 21:58

20
Ти сам си го каза "боклуци". Явно боклуците трябва да са сутеньори на българските к..ви. Имаш много агресивно и деспотично мислене. Явно си сам и озлобен. Никоя няма да те хареса такъв, дори и другите не-български к..ви. Хайде със здраве и ходи на психолог. Един нормален човек едва ли би решил да се занася с друг, ако е щастлив с този човек, освен ако е без ценности и не осъзнава това което има

2013.01.23 | 21:56

16
Prostaci kato teb i chujdenkite ne biha iskali.
до №16

2013.01.26 | 20:54

41
майка ти мръсна, някога задавал ли си си въпроса за причините бе боклук. компетентно се изказваш тя каква е- като си умен питай се каква е причината за да е потърсила друг. защо се имате за идеални. мръшляк такъв. да не сме ви някакви бездушни вещи

2013.01.26 | 20:54

40
Ревност, материални проблеми, здравословни проблеми и т.н. - психолозите винаги ще намерят обяснение и то от определена гледна точка ще е вярно. Само, че това не е причината, а само поводите. Причината е че няма любов, няма вяра, няма нравственост. Жалко за младото семейство, жалко за дечицата. Плаче ми се.

2013.01.26 | 20:53

39
това са пълни глупости които ги пишат ..хората са били убити ..взели са пари наскоро на са имали скандали,живеят в ''кючук париж '' това ми звучи като ромски квартал.някой им е взел парите убил е жената и децата а мъжа може да се е и самоубил ако е видял труповете в къщата си..изневяра????каква е тази изневяра да убие и двете си деца веееееее?той е военен все пак ,има някаква психика..може да имат дългове към лихвари и т.н.т. ама стига глупости убил жена си защото си мислел че му кръшкала,а децата за назидание сигурно.НЯКОЙ ГИ Е УБИЛ ТЕЗИ ХОРА..ПОЛИЦИЯТА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА А НЕ ДА СЕ ПИШАТ ГЛУПОСТИ..

2013.01.23 | 21:56

17
За протокола кючук Париж не е цигански квартал!

2013.01.26 | 20:52

38
Изневяра добре,много хора си изневеряват,ами проследи я като ги хванеш тогава прави убийства,въпреки че има цивилизовани начини да се реши проблема,но какво са виновни децата,милите,полицай си,не това е примера,жалко цяло семейство.
bat pan4o

2013.01.23 | 22:46

26
В USA ИЛИ БЬЛГАРИЯ ПРИЧИНАТА Е САМО ЕДНА-ПРИТЕЖАВАНЕТО НА ОРЬЖИЕ.ЗАЩОТО НА ВСЕКИ МУ ИЗБИВАТ БРЬМБАРИТЕ В ГЛАВАТА,НО АКО НЯМАШЕ ОРЬЖИЕ ЩЕШЕ ДА СЕ МИНЕ САМО С ЕДИН ЗДРАВ БОИ И ДЕЦАТА ЩЯХА ДА СА ЖИВИ.
Да помълчим

2013.01.26 | 20:52

37
Ако нямаш пистолет, имаш нож. Решил ли си да убиваш, оръжие ще се намери. Не правете от един трагичен случай форум за вижданията си по други проблеми. Едно мога да кажа : Само Бог знае истината и Той ще единственият справедлив съдник.
Наблюдател

2013.01.23 | 22:47

27
Прав си, в продължение на твоя коментар - на военните не им ли правят периодично психотестове предвид официалното притежаване на лично оръжие. И на действащите и на тези от запаса. Според мен е задължително....., но както и много други неща и това е оставено на произвола. Че този, ако е бил пилот например, и изперка и се разбие в центъра на Пловдив - какво правим?
123

2013.01.26 | 20:51

36
Застрелял ги е докато спят.Ами като е гръмнал първо жена си ,децата не са ли се събудили и развикали.
дани

2013.01.23 | 23:44

31
Имаме сериен убиец на свобода.И петторното убийство и това са свързани .Ключовете са извадени отвътре и в двата случая.И двамата мъже са бивши военни, може би са служили някъде заедно и са имали трети техен колега, който избива вси4ки подред.Никой нормален не си вади ключа от ключалката,когато вси4ки са вкъщи.

2013.01.24 | 18:48

35
След като апартамента и колата са прехвърлени на брата едва ли става дума за сериен убиец. Военният е планирал всичко и така. Бил е тих човек, но има много случаи на тихи хора, които са хладнокръвни убийци. Ужасно е, че е убил и жена си и децата си.

Добави коментар

Водещи новини