Младенов: Нападението срещу Доган ще се отрази на държавата ни негативно

булфото
share

Безспорно нападението срещу Ахмед Доган ще се отрази негативно върху страната ни, каза министърът на външните работи Николай Младенов по БНТ.

Със заплаха не може да се решават политически проблеми у нас, това трябва да разберат всички партии. България остана настрани от радикализацията на политиката, която имаше в съдените държави у това е успех за страната ни. Трябва силите за сигурност и партиите да научат уроците си и да си мерим приказките и да внимаваме с езика в обществото, не само на Балканите.

По въпроса за искането за международно разследване на нападението срещу Ахмед Доган Младенов посочи, че е необходимо нашите служби първо да си свършат работата. Те трябва да определят мотивите на Октай Енимехмедов и после да се поиска помощ отвън.

Младенов отрече отрече да е давал изява пред израелски медии относно вината на Хизбулла и нейната отговорност за атентата в Бургас. неговото посещение в еврейската държава е било свързано със 70-та годишнина от спасяването на българските евреи.

Дипломат номер едно посочи, че въпреки бюджетните съкращения и рисковете България ще възстанови посолството си в Ирак. Бизнесът има интерес и трябва да търси своите дивиденти, допълни той.

В момента се подготвя рамка за взаимна защита на гражданите на ЕС. Тоест, ако, не дай боже, с вас се случи нещо в Африка, където нямаме посолство, вие да може да се обърнете към мисия на друга страна-членка, поясни Младенов.

Водещи новини

Още новини