Медии в Израел: Младенов посочи "Хизбулла" като атентатори в Бургас

share

Докладът за атентата в Бургас, който българският външен министър Николай Младенов донесе в Израел, хвърля вината за инцидента върху "Хизбулла", съобщи израелската телевизия Канал 2.

Първият ни дипломат пристигна на изненадващо посещение в страната, за да уведоми премиера Бенямин Нетаняху и президента Шимон Перес за напредъка в разследването на терористичната атака в Бургас. При нападението загинаха петима израелски граждани и един български гражданин.

Междувременно българският вътрешен министър Цветан Цветанов отпътува от София, за да осведоми европейските лидери за откритията на разследването в Дъблин. Новината означава, че Европейският съюз (ЕС) може скоро да признае "Хизбула" за терористична организация, коментира телевизията.

Българският доклад сочи още, че Европол разпознала успешно трима от четиримата заподозрени за атаката. Всички те влезли в страната две и половина седмици преди инцидента, като използвали фалшиви документи за самоличност. Документът ще бъде оповестен до пет дни.

Малко по-късно дойде и опровержение от МВнР. Министърът на външните работи Николай Младенов не е предавал доклад за атентата в Бургас при посещението му в Израел. Това каза за Дарик говорителят на външно министерство Весела Чернева. От Министерството на външните работи отрекоха да са казвали, че "Хизбулла" стои зад атентата
 

Водещи новини

Още новини