Мъж обяви стачка срещу митничари, конфискували му орехите

share

Мъж обяви гладна стачка на ГКПП „Капитан Андреево" заради несъгласие с работата на митническите служители, които конфискували пренасяните от него орехови ядки, пише news.bg.

През декември миналата година Стефан Чолаков тръгнал към Турция с 310 килограма орехи. На излизане от България нямал проблеми, но от Турция го върнали, защото нямал пълномощно за колата.

Малко по-късно Стефан подал сигнал, че българските митничари не го обслужват бързо и веднага след това ядките му били иззети като контрабанда, въпреки че според него те въобще не са влизали в съседната държава, съобщава haskovoinfo.

Настоявам да се изясни истината. Просто искам да се види от къде е контрабандна стоката и основното всъщност, заради което е протестът, е, че българските граждани нямат право да подават сигнали. Подавайки сигнал митницата ги репресира, категоричен е Чолаков.

Нарушителят няма никакъв документ, с който да докаже, че стоката е митнически оформена в страната, изнесена е и била върната обратно в Република България, коментира от своя страна началникът на Митница "Свиленград" Тодор Караиванов.

Стефан Чолаков увери, че ще продължи гладната си стачка до изясняване на случая. Оказа се, че той вече има актове от полицията за неподчинение, а преди години е лежал в затвора за банков обир.

Водещи новини

Още новини