Сменят шефа на летище Пловдив

share

Директорът на летище Пловдив Дойчин Ангелов е пред смяна, тъй като ръководил аеропорта, без да съгласува действията си с държавната власт, информира Дарик радио.

Становище с този и още няколко други мотива е изготвил депутатът от ГЕРБ - Пловдив Костадин Язов. Ангелов ще бъде изслушан на Изпълнителна комисия на управляващата партия във вторник, за да обясни действията си. По думите на Костадин Язов доверието към директора вече е свалено и ако той не се аргументира добре за действията си, се очаква министърът на транспорта Ивайло Московски да го освободи от длъжност.

Дойчин Ангелов оглави летище Пловдив през 2009 година. Статистическите данни, предоставени от летище Пловдив, показват ръст на пътникопотока през всяка година - 22 000 през 2010-а година, 73 000 през 2011-а и 80 000 през 2012-а година. Ежегодно растат и пътниците, кацнали с чартърни полети - 1300 през 2010-а, 13 600 през 2011-а и 15 700 през 2012-а година. В момента Дойчин Ангелов е на посещение в Турция. В последните месеци той работи активно за откриване на линии от Бурса и Истанбул.

Община Пловдив пък обмисля да напусне Фонда за развитие на летището. В момента специалисти решават дали е рентабилно от местния бюджет да се заделят пари за аеропорта. Община Пловдив е основният член на Фонда, като внася около 250 000 лева годишно за развитието и откриването на нови линии. Кметът Иван Тотев заяви, че няма личен проблем с Дойчин Ангелов, а просто не е доволен от развитието на летището и тези пари могат да се пренасочат за други, по-полезни дейности.

Водещи новини

Още новини