Над 140 000 гласоподаватели влизат в избирателните списъци в Разградско

share

Над 140 000 гласоподаватели са включени в избирателните списъци в Разградска област, а ангажираните с националния референдум хора са 1 700, стана ясно на днешната среща с представители на ЦИК, съобщи БНР.

Днес пристигнаха и методическите указания, които ще бъдат раздадени на Районните и на Секционните избирателни комисии преди предстоящото обучение в началото на по-следващата седмица. Районните избирателни комисии да издават актове за административни нарушения, вместо да препращат жалбите до ЦИК, както често се е случвало – това бе едно от указанията, които даде днес на срещата в Разград заместник-председателят на Централната избирателна комисия Сабрие Сапунджиева. Членовете на Секционните комисии трябва периодично да проверяват дали химикалката в тъмната стаичка не е подменена, защото ако бюлетината не е попълнена със син химикал, се счита за недействителна. На последните избори имало случай на смяна на химикал със симпатично мастило от недобросъвестен гражданин.

Трябва да се осигури ток и отопление във всички секции, като при необходимост учебните заведения, в които има секции, ще бъдат компенсирани за направените финансови разходи, каза още Сапунджиева. Първата партида от изборни книжа вече е раздадена на секционните комисии, съобщи секретарят на Областната администрация Садък Алчев. Следващата седмица ще бъдат получени и останалите материали.

Водещи новини

Още новини