107 кучета от общинския приют са осиновили заралии

share

От началото на новата 2013 г. в интернет е достъпен новият сайт на Общинския приют за безстопанствени животни в Стара Загора.

На адрес www.priut.starazagora.bg всеки, който иска да си вземе куче, може да разгледа снимките, да се запознае с реда за осиновяване и нормативната уредба. Линк към сайта е разположен и на главната страница на Община Стара Загора.

Служителите на приюта поддържат и профил във Фейсбук - „Общински приют за безстопанствени животни – Стара Загора", в който снимките и информацията за четириногите се обновява постоянно, дори през почивни и празнични дни. Там може да се види, че на 31 декември в приюта: „Имаме 26 бебета и благодарим на всички, които донесоха гранули, консерви, одеяла, чаршафи, панички и каквото можеха" или „Това е Величка. Очаква осиновяване", както и „Приюта благодари на Пламена и Емелиян Димитрови и приятели за 100 кг. гранули, донесени днес неочаквано за нас".

Идеята на управителя Калоян Косев е чрез интернет четириногите да намират много по-бързо своя нов дом и да се радват на грижовни стопани.

През изминалата 2012 г. в приюта са били подслонени 226 бездомни четириноги, 107 от които са осиновени. В момента в него са настанени 20 кучета, като 10 от тях са малки кутрета.

Защо си заслужава да си осиновите куче от приют?
* Кучетата са обезпаразитени и кастрирани. Според чл.23 от Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на Община Стара Загора, собствениците на кастрирани животни не трябва да плащат данък за тях.
* Кучетата имат задължителна ваксина срещу бяс.
* Получавате ги напълно безплатно само срещу лична карта и попълване на документ по образец.
* Няма опасност да се сдобиете с агресивно куче.
* Сдобивате се с верен приятел или чудесно куче пазач.

Водещи новини

Още новини