Общинари в Плевен обещаха стабилен бюджет за 2013 година

share

Бюджетът на община Плевен беше финансово стабилен през 2012 година - така ще бъде и през тази. Това заяви икономистът Владислав Николов на пресконференция на общинските съветници на ГЕРБ в областния град.

Като цяло Плевен е започнал миналата година с бюджет 64 милиона лева, след което е увеличен с над 6 милиона. Местните приходи са заложени в размер на 25 милиона лева и са преизпълнени с 6 на сто. Това показва, че прогнозите на ГЕРБ, като управляващи в общината, са реалистични, коментира Николов. Той допълни, че Плевен ще получи за тази година за държавно делегираните дейности над 37 милиона лева, което е с 2,7 милиона повече в сравнение с миналата. Държавата отпуска повече за капиталови разходи с над 300 хиляди лева, за образование - с 2 милиона, за културата - с 130 хиляди, за социални дейности - с 120 хиляди.

Преизпълнението на местните приходи за миналата година дава основание да се прогнозира, че и през 2013-та общината ще има шанс да бъде стабилна във финансово отношение, коментираха общинските съветници от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини