Семерджиев и Цеков с грешни имотни декларации

share

291 души на висши държавни длъжности и представители на местната власт са подали грешна информация за имуществото си пред Сметната палата. Днес институцията публикува списъка на хората, в чиито декларации е установила несъответствия.

Данните ще бъдат изпратени на Националната агенция за приходите, за да направи ревизия, както и на председателя на ДАНС.

Сред сгрешилите имотните си декларации най-много са представителите на местната власт, следват ги магистратите, има и няколко народни представители.

Ангел Семерджиев - председател на ДКЕВР - Подал уведомление. Не е декларирал покупка и продажба на апартамент с площ 168 кв.м. и паркомясто с площ 17 кв.м. в гр. Несебър, както и задължение към банка в размер на 90 000 евро, обезпечено с учредяване на законна ипотека върху посочения имот.

Апостол Апостолов - кмет на Симитли - Не е декларирал придобиване на нива с площ 1,966 дка в землището на гр.Симитли.

Асен Агов - депутат - Не декларирал данни за съпругата - придобиване на дялове в дружество "Агова-Лимитед" ЕООД, със седалище гр. София.

Бисерка Петрова - народен представител - Подала уведомление.Не е декларирала доходи от друга стопанска дейност в размер на 20 276 лв.

Борислав Гуцанов - член на ръководството на БСП и общински съветник във Варна - Не е декларирал данни за съпругата - придобиване дялове в новоучредено дружество "Петел БГ" ООД.

Валери Йорданов - директор на СД на МВР - Не е декларирал придобиване на употребяван л.а. "БМВ 530 Д".

Васко Димитров - кмет на Сливница - Подал уведомление. Не е декларирал задължения в размер на: 65 000 лв. към физическо лице и 80 000 лв. към юридическо лице.

Весела Чернева - говорител на МВнР - Не е декларирала данни за съпруга - доходи от друга стопанска дейност в размер на 13 388 лв.

Владимир Тошев - депутат - Подал уведомление. Не е декларирал придобиване на употребяван л.а. "АУДИ С 8".

Даниел Георгиев - депутат - Не е декларирал в Публичния регистър придобиване на идеални части от парцели, придобити чрез покупка и договор за доброволна делба, както следва: ид. части от парцели за жилищно строителство с обща площ 2161 кв.м. в гр. Ботевград; поземлен имот 800/3360 от зеленчукова култура в землището на гр. Ботевград, цялата с площ 3,360 дка и 100/1010 кв.м. от парцел с обща площ 1010 кв.м. в гр.Ботевград. Във връзка с тази констатация се извърши проверка от НАП. С писмо изх. № 50-00-36/09.11.2012 г. Изпълнителният директор на НАП уведомява Сметната палата, че в резултат от извършената проверка органите по приходите са установили, че няма несъответствие между притежаваното имущество от лицето и придобитите от него доходи.

Деница Гаджева - депутат - Не е декларирала доходи от друга стопанска дейност в размер на 8 108 лв.

Иван Георгиев Лебанов - кмет на Велинград - Подал уведомление. Не е декларирал данни за съпругата - лизингово задължение за придобиване на л.а. "Шкода Фабия".

Иво Данаилов Петров - областен управител на Перник - Не е декларирал вземания от юридическо лице в размер на 40 000 лв.

Йордан Войнов - директор на БАБХ - Подал уведомление. Не е декларирал лизингово задължение за л.а. "ТОЙОТА РАВ 4".

Кристияна Методиева Петрова - депутат - Подала уведомление. Не е декларирала доходи в размер на 20 276 лв. от друга стопанска дейност.

Петър Мутафчиев - депутат - Не е декларирал данни за съпругата - придобиване на дялове в новоучредено дружество "Аспа Тренд" ЕООД, гр. София.

Петър Паунов - кмет на Кюстендил - Подал уведомление. Не е декларирал доходи от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество в размер на 32 400 лв.

Петя Раева - депутат - Не е декларирала доходи в размер на 6 108 лв. от друга стопанска дейност.

Пламен Цеков - директор на НЗОК - Подал уведомление. Не е декларирал: доходи от друга стопанска дейност в размер на 21905 лв.,дадено обезпечение срещу задължение към банки в размер на 80000 евро, обезпечено с ипотека върху апартаменти с площ - 70.92 кв.м. в гр. Плевен и 114.25 кв.м. в гр.Лом. Не е декларирал в Публичния регистър притежавани имоти-дворно място с площ 460 кв.м.,гр. Лом и апартамент с площ 40.10 кв.м., гр. Видин.

Христо Христов - депутат - Не е декларирал данни за съпругата - придобиване на дялове в новоучредено дружество "ЕКОТУРИСТ 2011" ЕООД, гр. В.Търново.

Водещи новини

Още новини