В Сливенска област ще бъдат разкрити 65 работни места по програми за заетост

share

В Сливенска област ще бъдат разкрити 65 работни места по регионални програми за заетост през 2013 година, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Три регионални програми за заетост на областната администрация община Сливен и община Котел са одобрени и ще се реализират в областта с финансиране от Държавния бюджет през 2013 година.

Регионалната програма, разработена от Областна администрация Сливен, ще осигури заетост на 45 безработни лица в дейности, свързани с подпомагане работата на Регионален исторически музей Сливен и Исторически музей Нова Загора - поддръжка на музейни обекти, работа с посетителите и подпомагане осъществяването на процеса на археологически изследвания и разкопки. Финансирането от Държавния бюджет е в размер на 108 810 лв.

Десет работни места ще бъдат разкрити по програмата на община Сливен, като дейностите ще се осъществяват в пенсионерски клубове в Сливен и населени места от общината. Финансирането от Държавния бюджет е в размер на 24 180 лв.

Регионалната програма на община Котел ще осигури заетост на десет безработни лица в дейности, свързани с почистване и поддържане на дворните пространства и градинките около молитвени храмове в населени места в общината. Средствата от Държавния бюджет са в размер на 24 180 лв.

Водещи новини

Още новини