БСП: Правителството да подпомогне всички, пострадали от земетресението

share

"Имаше уверения, че всички, пострадали от земетресението в Перник, ще получат обезщетения, но това не стана. Надеждите се оказаха безсмислени", заяви от парламентарната трибуна Ангел Найденов, депутат от БСП.

Той попита министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов как социалните работници са преценили на кой да бъде отпусната помощ.

От своя страна Младенов съобщи, че правителството е отпуснало над 2 млн. и 48 хил. лв. за подпомагане на хората, засегнати от земетресението. Министърът информира, че е извършен мониторинг на всички молби за получаване на еднократна помощ, които са били отхвърлени. Той съобщи критериите, по които се е оценявало дали да бъде отпусната помощ. Младенов заяви, че одобрените молби са 6078 семейства.

Ангел Найденов каза пък, че не подлага на съмнение данните съобщение от министър Младенов. Според него главният проблем е, че критериите, по които са се отпускали помощи, никъде не са били описани.Социалистът заяви, че правителството трябва да намери начин да помогне на хората, които са пострадали.

Социалният министър заяви, че акцията за подпомагане на перничани е най - мащабната.

Водещи новини

Още новини