Снегът затрупа релсите, влаковете закъсняват (снимки)

Булфото
share

Поради усложнената зимна обстановка в Североизточна и в Източна България е затруднено движението на влаковете, които пътуват в тези железопътни участъци, съобщават от БДЖ.

Всички влакове по тези направления се движат със закъснения от 60 до 250 минути. Закъсненията се дължат на обилните снеговалежи и затруднената обстановка в североизточните и източните райони на страната. Поради изчакване на локомотиви и вагони от други композиции някои от влаковете заминават със закъснения още от началните си гари.

Отменени са един международен бърз влак, три бързи и 26 пътнически влака, информират от железопътната компания. Международният бърз влак от Истанбул за Букурещ, който се движи от Димитровград-север до Горна Оряховица, няма да пътува в участъка между гарите Стара Загора и Горна Оряховица.

Отменени са още бързият влак от София за Бургас, който обичайно заминава от Централна гара-София в 6.55 ч., и бързият влак от Варна за София, който тръгва от Варна в 7.35 часа. Бързият влак от Русе за Варна, който заминава от Русе в 6.35 ч., няма да се движи в участъка между гарите Русе и Каспичан, посочват от БДЖ.

По-подробна информация за разписанието на влаковете е публикувана на сайта на холдинга: www.bdz.bg.

Водещи новини

Още новини