Шефът на АПИ Лазар Лазаров: По-добре да затворим пътищата

share

Ситуацията е изключително тежка в цяла Източна България. В 21.00 кметът на Шумен Красимир Костов е обявил бедствено положение. Най-тежко е в Разград, Шумен, Търговище и Варна, тъй като атмосферния фронт се премества към морето.Това заяви директорът на АПИ Лазар Лазаров.

Критично е положението и в област Сливен. Трябва да се ползва обходен маршрут през Средец и Ямбол, защото на Петолъчката полицаите не позволяват да се продължи, препоръча Лазаров.

Айтоския проход в частта на Бургас е проходим, в момента се работи, за да бъде отворен прохода откъм Провадия. В предаването се включи и политологът Иво Мирчев, който от един час е блокиран на изхода на Шумен по магистралата към Варна. Заради обявеното бедствено положение хората са изтеглени в Шумен и Търговище, за да запазим техния живот, разказа Лазаров. Не трябва да се пътува на всяка цена, по-добре пътят да се затвори, за да се изчисти, убеден е шефът на АПИ.

Той отрече обвиненията, че не се хвърля сол и се оплака от натиск от земеделските кооперации около пътищата. Заради солта те казват, че земята ставала неплодородна, каза Лазаров.

Водещи новини

Още новини