Всички служби на ЕК са одобрили втората фаза на завода за отпадъци на София

share

Всички служби на ЕК са одобрили втората фаза на завода отпадъци на София. Това означава, че милион и триста хиляди столичани ще имат вече пълна интегрирана система.

С това се похвали пред журналисти министърът на околната среда и водите Нона Караджова след края на заседанието на Министерския съвет. Чакаме комисарят по регионалната политика Йоханес Хан днес да подпише решението, допълни министърът.

Правителството прие днес две наредби, свързани с отпадъците, каза още Караджова. Всички магазини, които продават електроуреди, са длъжни да приемат обратно и безплатно старите уреди на хората, предвижда наредба за третиране на електронното и електрическото
оборудване. Тези магазини са задължени да приемат всякакъв вид оборудване от същия вид или изпълняващо същата функция при покупка на ново. Старите електроуреди трябва да се приемат в пълния обхват на работното време на магазините.

Правителството е приело днес и наредба за старите батерии и акумулатори на автомобили. Всички магазини, които предлагат такива нови изделия, са длъжни да имат на своята територия места за обратно приемане на тези стоки, като за батериите дори не е необходимо да се купуват нови, за да се оставят старите в магазина. Приемането е безплатно.

Водещи новини

Още новини