9 села в Смолянско без ток заради силен снеговалеж

share

Усложнена е пътната обстановка в Смолянско, 9 села са без ток заради аварии от силния снеговалеж, съобщиха от снегопочистващата фирма.

Продължава обилният снеговалеж в Смолянско. Заради валежа пътната обстановка е усложнена. До 10см. достига новата снежна покривка в Смолян и Чепеларе, а по високите планински части минава 15 см. Заради валежа са въведени следните ограничения – всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала, град Чепеларе и по пътищата Смолян-Мугла, Смолян-Турян и високопланинските села на община Мадан.

12 машини на пътноподдържащата фирма разчистват и обработват с пясък и сол общинската пътна мрежа в Смолян. Две машини чистят улиците в Чепеларе. До няколко часа започва обработка и на общинската мрежа в Мадан. От фирмата призовават гражданите да не пътуват, ако не им се налага по спешност, както и да паркират автомобилите си на безопасни места, като не затрудняват достъпа на специализираната техника. За всяка улица, блокирана от неправилно паркирани автомобили, ще се търси съдействие от полицията.

Заради обилния снеговалеж има чести прекъсвания на тока в кв. „Каптажа” на Смолян. Заради авария без ток са и селата Виево, Кутела, Бопровина, Катраница, Славейно, Петково, Оряховец, Студенец и Чокманово. Аварийни екипи на електропреносното дружество работят по отстраняване на аварията.

Водещи новини

Още новини