Скандал! Учен от БАН: Употребявал съм хероин, пробвал съм всичко

share

Биохимикът Юлиян Караджов, който е старши научен сътрудник от Института за космически изследвания при БАН втрещи зрителите на БТВ с признанието, че е ползвал хероин. Той защити тезата за легализацията на марихуаната за медицински цели. Пробвал съм всичко, продължи с признанията ученият. Аз не съм станал зависим, тъй като възрастта има огромно значение за развитие на зависимост, каза ученият. Това не означава, че марихуана трябва да се продава на деца, заяви Караджов.

Според Роро Кавалджиев обаче въпроса с използването на марихуаната за медицински цели все още не е представена адекватно в България. Аз пуша марихуана от 10 години и не съм развил никаква зависимост към други наркотици, каза Кавалджиев.

За първи път разбрах за употреба на марихуана по време на лечението на баща ми Вили Кавалджиев, разказа музикалният журналист. Той страдал от тежка форма на диабет. Последните 4-5 месеца разбрах приложението на медицинската марихуана при глаукома. Тя е безвредна алтернатива на токсичните лекарства, каза Роро.

Всеки пети възрастен европеец живее с болка, която се третира с морфин, при която се развива зависимост. Над 200 000 в Калифорния се лекуват от глаукома с марихуана, добави Роро.

Желяз Андреев от „Ново начало“ обаче каза, че кокаинът също се ползва за медицински цели.
Това е авариен изход от група на хора за легализация на наркотиците. Той призова за декриминализация на употребата на наркотици, но против легализацията.

В студиото анонимен младеж разказа, че е бил наркозависим, но се е отървал. Започнах от марихуана и стигнах до хероин. Експериментирах с дрогата, никой не ми беше казал нищо за марихуаната и хероина. Започнах да пуша в осми клас и почувствах, че има дни, в които не се чувствам добре ако не запаля една цигара. Това се отрази на обучението ми, разказа бившият наркоман. Събирах се с компания, от която в момента само двама са все още живи.
Всичко, което е наркотици е вредно, няма филм „марихуаната е безвредна“, категоричен е бившият наркоман.

Водещи новини

Още новини