Армейски каски за по 5 лв. бяха хит на коледен базар

share

Тълпа от фенове на армията се струпа пред щандовете с евтини военни канчета, каски и манерки на благотворителен базар „Армия на чудесата”, организиран от Министерството на отбраната вчера.

Каски за по 5 лева и партенки за левче спечелиха интереса на много от гостите, които един през друг пробваха здравината на военните принадлежности, пише "Монитор".

Богати щандове във Военния клуб в столицата бяха изложили и гвардейците, Военновъздушните и Военноморските сили. Те бяха извадили на тезгяха разнообразни артикули – от евтини дребни значки до макети на самолети МиГ - 21 и Миг - 29, които вървяха по 50 лв. бройката. За продан бяха обявени и кирки за по 10 лв., тениски за 15 лв. и манерки за по 5 лв.

Със събраните от благотворителната акция средства ще се подпомогнат децата на загинали армейци.

Атракция на базара бяха служители от Военна полиция и Военноморските сили, които респектираха гостите с униформите си. Те имаха за задача да позират за снимка, в замяна на която се правеха дарения – кой колкото прецени, според джоба си. Конкуренция на униформените правеха Военновъздушните сили, които бяха донесли седалка от учебния самолет L-39 и приканваха гостите да я пробват.

Военните бяха организирали и томбола, в която се разиграха таблет, почивки в станциите на армията, както и подмладяващи процедури във ВМА. На базара пристигна и капитан Дядо Коледа със своята Снежанка от 101-ви алпийски батальон с подаръци за децата на военните. Те пък се струпаха за автограф и при боксьора Кубрат Пулев.

Да посрещнат Нова година и след края на света, пожела шеговито на гостите пък военният министър Аню Ангелов.

Водещи новини

Още новини