Дянков поиска от министрите план с реформи ако искат втори мандат (видео)

share

"Всички министри да декларират какви реформи биха направили, ако останат на поста си в следващия кабинет", поиска вицепремиерът Симеон Дянков по време на седмата годишна среща на бизнеса с правителството.

„За да има сигурност", аргументира се финансовият министър.

По думите му, колкото по-рано това се направи, толкова по-добре, за да не е част от една популистка политическа кампания, както от време на време това се случва. "А да се каже: ние искаме това да направим, това направихме, това не успяхме и искаме да направим това", каза той.

Дянков начерта седем основни точки, които са важни в следващите месеци. Първата от тях е и да имаме изпълним бюджет, втората  - правителството да се разплаща навреме, третият и четвъртият приоритет са да се намали бюрокрацията и да се подпомогне излизането на чужди пазари на българския бизнес. Според вицепремира туризмът е приоритет номер пет. Шестият важен приоритет е да се стимулира администрацията да работи добре с бизнеса, а като седми приоритет Дянков заяви, че това е министрите да декларират каква визия имат за ресорите си и какво биха направили, ако запазят постовете си.

Водещи новини

Още новини