Слави Бинев нападна БНТ: Само робите ходят след победителите (снимки)

Булфото
share


БНТ излезе с официална позиция до Европейския парламент, до организацията на обществените телевизии в Европа ЕБЮ и Съвета за електронни медии.


Привърженици на партиите ГОРД и Свободен народ, организирани от цялата страна, се събраха на протестен митинг пред сградата на БНТ, за да бъде чуто тяхното искане за оставка на правителството и критика към БНТ.

В речта си в защита на свободата на словото лидерът на ГОРД Слави Бинев нападна телевизията.

"Ние искаме моменталното уволнение на тези хора, които не зачитат гласа на българите, те са се превърнали в полкови проститутки! Защото, знаете ли, само проститутките и робите ходят след победителите. Само те! Първите ходят по желание, защото са проститутки, а вторите насилствено", каза Бинев.

Поведението на Слави Бинев провокира БНТ да излезе с официална позиция, в която журналистите заявяват, че не приемат този тон и лексика и вярват, че не ги приема нито българската общественост, нито Европейският парламент, чиито член е Слави Бинев. БНТ предизвика гнева на лидера на ГОРД за това, че негово партийно мероприятие е отразено на 22-ри септември само по един от нашите канали, а не по двата, заявяват от телевизията.

В документа БНТ заявява, че твърдо стои зад принципите на редакционната независимост и журналистическите стандарти и няма да отстъпи от тях, дори под натиск.

В декларация Съюзът на българските журналисти подкрепя своите колеги от БНТ в законното им право да прилагат журналистическите стандарти и да отстояват принципите на редакционната независимост. Днешният опит за натиск, организиран от евродепутата Слави Бинев, съпроводен с обидни квалификации и с вулгарен тон е недопустим и е в ущърб на установените европейски норми и демократични принципи.

Водещи новини

Още новини