Издигат отец Иван за патриарх

share

От седмица из Фейсбук циркулира снимка с надписа: "Искам отец Иван да бъде патриарх на Българската православна църква!". За дни каузата докосна сърцата на много българи, пише "България Днес".

Нашенците смятат, че най-достоен за водач на миряниете е единствено попът от софийското село Нови хан.Той грабна сърцата им с това, че от години храни стотици изоставени деца, самотни майки и отритнати пенсионери в приюта към манастира. 

"Този старец е може би единственият читав поп, който заслужава да води християните. Нито кара лъскави коли, нито се фука със скъпи телефони. Има огромно сърце с което помага на онеправданите", коментират в интернет. За съжаление обаче идеята да издигнат дядо Иван ще остане само в сферата на мечтите. Уставът на църквата гласи, че короната може да сложи само свещеник, който е над 50 години и има 5 години стаж като мирополит, пише още изданието. 

"Обикновен поп съм. Дори не съм владика. Изненадвам се, че християните искат това. Не мога да се зарадвам, защото радостта води към гордост. Не е лъжица за моята уста. Аз съм това, което съм. Имам мисия и я изпълнявам. Не искам нищо. Искам да остана такъв", коментира отец Иван.

Водещи новини

Още новини